Az adatbázisról

Az adatbázisban szereplő tételek forrásaként a Horváth Dávid által írt megjegyzések szolgáltak. Ezekből kiindulva az egyes „albumok” címeinek – kevés kivétellel – a fotóművész által adott megnevezéseket vettük át, a készítés dátumának pedig az általa közölt adatot tüntettük fel. Amennyiben hiányzott a keltezés, vagy nem valós tényre utalt, és külső forrásból be tudtuk azonosítani a kép készítésének idejét, beírtuk vagy korrigáltuk az időpontot.

 

A címek megadása mellett a könnyebb visszakereshetőség érdekében tárgyszavaztuk a negatívokat. Ez elősegíti, hogy kereséskor pontosabb találati halmazt kapjunk, valamint hogy a fotók készítésének időpontjától függetlenül az azonos témákat „összefűzze”. A minél egzaktabb keresési eredmény elérését szolgálja az egyszerű keresés mellett az összetett keresés biztosítása is, amellyel különböző szempontok alapján szűkíteni lehet a keresőkérdést.

 

Munkánk során nem volt célunk az egyes fotográfiák összes megjelenésének felkutatása, de törekedtünk az első sajtóközlés dokumentálására. Ezen forrásadatokat a Megjegyzés rovatban tettük közzé.

 

A feldolgozás során számos esetben találtunk általunk be nem azonosítható személyeket, eseményeket, ezért kérjük, ha bárki felismeri az ott látottakat, az egyes tételek leírásánál található Hozzászólás menüpontban ossza meg velünk.

 

A tételekhez kapcsolt kontakt pozitívok csak általános tájékozódásra szolgálnak, sem nyomdai, sem webes felhasználásra nem alkalmasak. Publikációs célú igényüket, kérjük, az alábbi címen jelezzék: evangelikusbekas@t-online.hu.

 

Az adatbázist terveink szerint folyamatosan bővítjük, ezért Horváth Dávid fotográfusi munkásságához kapcsolódó minden fotót, negatívot, kiállítási katalógust, plakátot szívesen fogadunk, amelyeket – köszönetképpen – az adományozó nevének feltüntetésével dolgozunk fel.

 

Horváth Dávid szerzői hagyatékának jogtulajdonosa a Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség (1038 Budapest, Mező utca 12.).

 

© Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség, 2024

Kapcsolat: evangelikusbekas@t-online.hu